Contactloos betalen met bankpas

Door Convirion op vrijdag 11 juni 2010 11:35 - Reacties (29)
Categorie: My 2 cents, Views: 5.202

AMSTERDAM - Zonder pincode of zonder 'doorhalen' van de bankpas kleine bedragen tot 25 euro afrekenen. ABN Amro heeft naar eigen zeggen de primeur en de eerste proef in de eigen bedrijfskantine succesvol afgesloten.

...

Over de veiligheid is ook nagedacht. ''Je staat met de pas rechtstreeks in contact met je bankrekening. Skimmen is niet mogelijk omdat de betalingen niet via de magneetstrip lopen'', aldus de woordvoerster.
Hierboven een berichtje van nu.nl getrokken om wat commentaar op te leveren.

Lees vooral het schuin gedrukte gedeelte nog een keer. De manier van skimmen nu is eigenlijk de huidige technologie gekopieerd. Ze zetten 2 magneet lezers in de automaat. Hier moet je alleen je pincode nog invoeren. Het geld word er dus niet meteen af geschreven. (het verkrijgen van de pincode is nog een heel ander karwei).

Wat nu als je kunt betalen met je pinpas als je je pas boven de automaat houd? Dan kun je maximaal 25 euro betalen. Wat gebeurd er nu als de zogehete "skimmers" ook deze technology kopieren? Wat als zij ook zon zelfde lezer in de automaat zetten? Dan zouden ze onbeperkt aantal keer 25 euro af kunnen schrijven?

Dat is gewoon mijn idee.. Ik weet niet wat jullie er van vinden?

Update: Item is inmiddels ook te vinden op de frontpage

Analoge TV versus Digitale TV

Door Convirion op woensdag 28 april 2010 23:44 - Reacties (29)
Categorie: My 2 cents, Views: 6.351

Dit is alweer mijn 2de blog hier. Ik zat net het artikel te lezen op de frontpage van Ziggo. Hier viel het me op dat er nogal wat tweakers waren die zeiden dat de analoge tv net zo goed opgedoekt kan worden.

Nu genieten wij hier thuis allemaal nog van een tv met een analoge aansluiting simpelweg omdat dat voor ons voldoende is. Zo zullen er vast en zeker nog meer zijn, want ik ben niet de enige in mijn familie/vrienden/kennisen kring die gebruik maken van analoge tv.

Waarom analoge tv? Juist lekker goedkoop, groot zenderaanbod en als ik echt eens een filmpje wil kijken dan download ik hem wel in 1080p zodat ik hem kan bekijken zonder die irritante reclames.. het voordeel van analoge tv is dan juist ook dat je het kan gebruiken zonder een of andere gare smartcard reader.

Ik denk dat er meer tweakers zijn die er zo over denken... Doe ff stemmen en opmerkingen kunnen hieronder.

Poll: Ik kijk tv via:
- Kabel-Analoog
- Kabel-Digitaal
- Anders (Digitenne, Schotel, enz)

http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=355674&layout=6&sort=prc